Žene iz Universala, Sonya i Warnera otvorenim pismom kritizirale Grammy i Recording Academy

Šest najutjecajnijih žena iz glazbene industrije, a koje redom vode neke od najvećih svjetskih diskografskih kuća poput Universala, Sonya i Warnera, uputile su otvoreno pismo predsjedniku Recording Academya Neilu Portnowu u kojem su izrazile ogorčenje njegovim komentarima netom nakon prošlotjedne dodjele Grammya.

Recording Academy i Grammy

Podsjetimo, Portnow je, nakon što su tek 21% laureata na dodjeli činile žene, izjavio kako bi žene trebale „ubrzati“ žele li se takmičiti sa svojim muškim kolegama. U očitom nastojanju da se opere od vlastitih komentara Portnow je isti dan najavio i osnivanje nezavisne radne skupine koja bi za cilj uzela sprječavanje diskriminacije prema ženama u glazbenoj industriji.

Na Portnowljevu ostavku odmah je pozvao niz glazbenih djelatnika, između ostalih i menadžeri Pharella Williamsa i Johna Legenda, potpredsjednica Warren/Chappella Katie Winten i mnogi drugi, a najnovije otvoreno pismo utjecajnih žena iz industrije, sada već opako ljulja stolicu predsjednika Recording Academya.

U pismu se navodi kako je Recording Academy žalosno pregazilo vrijeme, između ostalog i da je „debelo izvan dodira sa stvarnošću današnje glazbe, glazbenog biznisa, i tim značajnije, samoga društva“ te navodi kako „Portnowljevi komentari nisu odraz neartikuliranosti i nespretnosti u intervjuu već pokazatelji znatno većih problema organizacije po pitanju uključivanja svih demografskih skupina“, a potpisnice zahtijevaju i obvezno uključenje u rad nezavisne radne skupine koju je planirao oformiti Portnow.

Pismo su, između ostalih, potpisale i Jody Gerson (CEO Universal Music Publishing Group), Julie Greenwald (Atlantic Records COO/Chairman), Sylvia Rhone (predsjednica Epic Recordsa), Julie Swidler (EVP/General Counsel, Sony Music), Michele Anthony (EVP, Universal Music Group) i Desiree Perez (COO Roc Nationa).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X