Žene iz Universala, Sonya i Warnera otvorenim pismom kritizirale Grammy i Recording Academy

Šest najutjecajnijih žena iz glazbene industrije, a koje redom vode neke od najvećih svjetskih diskografskih kuća poput Universala, Sonya i Warnera, uputile su otvoreno pismo predsjedniku Recording Academya Neilu Portnowu u kojem su izrazile ogorčenje njegovim komentarima netom nakon prošlotjedne dodjele Grammya.

  • 8
    Shares
Recording Academy i Grammy

Podsjetimo, Portnow je, nakon što su tek 21% laureata na dodjeli činile žene, izjavio kako bi žene trebale „ubrzati“ žele li se takmičiti sa svojim muškim kolegama. U očitom nastojanju da se opere od vlastitih komentara Portnow je isti dan najavio i osnivanje nezavisne radne skupine koja bi za cilj uzela sprječavanje diskriminacije prema ženama u glazbenoj industriji.

Na Portnowljevu ostavku odmah je pozvao niz glazbenih djelatnika, između ostalih i menadžeri Pharella Williamsa i Johna Legenda, potpredsjednica Warren/Chappella Katie Winten i mnogi drugi, a najnovije otvoreno pismo utjecajnih žena iz industrije, sada već opako ljulja stolicu predsjednika Recording Academya.

U pismu se navodi kako je Recording Academy žalosno pregazilo vrijeme, između ostalog i da je „debelo izvan dodira sa stvarnošću današnje glazbe, glazbenog biznisa, i tim značajnije, samoga društva“ te navodi kako „Portnowljevi komentari nisu odraz neartikuliranosti i nespretnosti u intervjuu već pokazatelji znatno većih problema organizacije po pitanju uključivanja svih demografskih skupina“, a potpisnice zahtijevaju i obvezno uključenje u rad nezavisne radne skupine koju je planirao oformiti Portnow.

Pismo su, između ostalih, potpisale i Jody Gerson (CEO Universal Music Publishing Group), Julie Greenwald (Atlantic Records COO/Chairman), Sylvia Rhone (predsjednica Epic Recordsa), Julie Swidler (EVP/General Counsel, Sony Music), Michele Anthony (EVP, Universal Music Group) i Desiree Perez (COO Roc Nationa).

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh