Članovi Sex Pistolsa različito reagirali na smrt kraljice Elizabete II

Bend koji je svirao ‘God Save the Queen’ osvrnuo se na njezinu smrt.

Sex Pistols “God Save the Queen”

Pjesma Sex Pistolsa iz 1977. “God Save the Queen” jedna je od najoštrijih stvari ikada napisanih o kraljici Elizabeti II., sa stihovima u kojima se tvrdi da “ona nije ljudsko biće” i kritizira njezin “fašistički režim”. Umrla je 8. rujna, a trojica Sex Pistolsa – John “Johnny Rotten” Lydon, Steve Jones i Glen Matlock – na njezinu su smrt reagirali na različite načine.

Lydon je čovjek koji je pjevao te uvrede, ali je s godinama postao mnogo konzervativniji, a njegovi osjećaji prema Njezinom Kraljevskom Visočanstvu očito su omekšali. “Počivala u miru kraljice Elizabete II”, napisao je na Twitteru. “Send her victorious,” dodao je citirajući riječi izvorne britanske himne koju je svojom verzijom u sedamdesetima tako oštro parodirao. Njegov post uključivao je i isti portret Elizabete koji je bend koristio na omotu pjesme “God Save the Queen”, ali bez tekstualnog grafita.

U međuvremenu, bas gitarist Matlock skrenuo je pažnju na sljedećeg u nizu, objavivši: “Bože, čuvaj kralja – nadam se da nije stari glupan.” Steve Jones se pak nije osobno izjašnjavao, već je umjesto toga postavio pitanje uz onaj isti portret s ukosnicom kroz usne: “Kako se osjećate?”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Uncategorized

Idi na Vrh
X