Kornel Šeper o napadu na Zle bubnjare: Koji se sljedeći potez u ime vjere može očekivati?

Skupina muškaraca fizički je nasrnula na glazbenike koji su im omeli misu.

Zli bubnjari (Foto: Mladen Pobi)

Sinoćnji nastup sekcije Studentskog kulturno-umjetničkog društva Ivan Goran Kovačić i skupine Zli bubnjari na zagrebačkom Dolcu naljutio je skupinu muškaraca koja je u isto vrijeme prisustvovala misi kraj Katedrale i odlučila da se zbog toga ništa drugo ne smije odvijati u tom dijelu grada.

Muškarci su napali Zle bubnjare govoreći im da “provociraju”, naređujući im da “šute jer je dan Grada”, a onda je dio iz skupine muškaraca i fizički nasrnuo na glazbenike, lomeći im palice i šutajući im instrumente.

Sudeći prema fotografijama i videozapisima snimljenim na mjestu događaja, u sukob se uključila i policija.

Incident su snimili i novinari Jutarnjeg lista:

Kornel Šeper, član Zlih bubnjara, povodom incidenta za Ravno do dna je izjavio sljedeće: “Zli bubnjari su jučer, 31. svibnja, oko 20 sati nastupili na tržnici Dolac kao najava javne probe SKD-a Ivan Goran Kovačić povodom 75 godina rada i ukazivanja na zaštitu njihove obližnje zgrade Miletić u kojoj su djelovali do potresa. Nakon oko pet minuta sviranja počeli su prilaziti neki muškarci, njih desetak, koji su bili sve agresivniji. Počeli su se iz nama nepoznatih razloga nerazumljivo derati, a neki su se gurali i uzimali nam palice iz ruku. Jedan od njih je udario bubanj našeg člana, bubanj je pao i čovjek je pokušao nogom dalje napadati bubanj (!). Mi smo tada prekinuli sviranje, a umiješala se i policija koja je spriječili daljnju eskalaciju od strane napadača.”

“Nisam još čuo da je kod nas neko nekoga fizički spriječio u glazbenom nastupu zbog bilo kojeg razloga, a navodni razlog ovoga je vjerska procesija kod katedrale odakle su nasilnici došli jer su od tamo čuli nas kako na sasvim drugoj lokaciji sviramo i smatrali su sviranje provokacijom”, nastavlja Šeper. “Mi za njih nismo niti znali, niti smo imali namjeru ometati ih, no u svakom slučaju je neprihvatljivo okupirati širi dio grada zbog neke vjerske akcije i pritom imaginarne sumnjive protivnike napadati fizički i oduzimati i uništavati im instrumente u fašistoidnoj maniri.”

“Koji se sljedeći potez u ime vjere može očekivati,” pita se Šeper. “Policija je napadače privela i nadamo se da će dobiti adekvatne kazne, jer ovo je bio ozbiljan grupni napad, a ne samo remećenje javnog reda i mira. Posebno ružan dojam je ovo izazvalo jer su se nasilnici okomili na vrlo lijep događaj gdje su ljudi svirali, plesali, glumili i pjevali.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X