‘Najopakiji blues’ Beth Hart rasprodao Boogaloo

Ako se postavilo pitanje kako je pošlo za rukom američkoj blues/soul/jazz pjevačici Beth Hart rasprodati pozamašan prostor zagrebačkog kluba Boogaloo čak tri mjeseca prije održavanja koncerta, što ovdje ne uspijevaju ni mnoga vrlo razvikana imena, na sinoćnjem je nastupu Hart s bendom servirala odgovor kvalitetom i energijom: takvo što se jednostavno ne propušta.

  •  
  •  
Beth Hart u Boogaloou (Foto: Ranko Tintor Fiko)

Publike, dakle, željne vrhunskog bluesa ima i više nego dovoljno. Na mnogo se mjesta u klubu čuo i slovenski jezik, što će reći da se na koncert potezalo i preko granice, a erupcije oduševljenja koje su dopirale iz publike tijekom cijeloga koncerta i samu su Beth Hart dovele do euforije u kojoj je iznenađujuće otvoreno brbljala najavljivajući pjesme, sveudilj se zahvaljujući na toploj recepciji pri svom prvom nastupu u Hrvatskoj.Izrazito impozantan, snažni glas i fizička pojava koja dominira pozornicom u kombinaciji s otvorenim duhom pomalo proste, tetovirane djevojke iz kvarta čine auru na koju se vrlo lako zalijepiti. Beth je na stejdž izašla kao frontwoman rokerske formacije s “For My Friend”, jednim od hitova koji je snimila s gitaristom Joeom Bonamassom, da bi se učas prebacila u zavodljivi blues sa “Close To My Fire”, a zatim za klavir i dašak jazza donijela sa “Swing My Thing”, nakon čega je uslijedila fenomenalna obrada pjesme Toma Waitsa “Chocolate Jesus” u savršeno rasklimanom aranžmanu vjernom duhu autora.

Beth Hart u Boogaloou (Foto: Ranko Tintor Fiko)
Beth Hart u Boogaloou (Foto: Ranko Tintor Fiko)

“Lay Your Hands on Me” najavila je kao zavodnički zov sa svim onim što izbija iz nekoga kad je napaljen, a nakon toga je opet zaplesala sa “Let’s Get Toghether” posvećenoj nevjernom momku kojeg je prevarila s njegovim bratom. “Your Heart Is As Black As Night” je njezinom glasu dopustila da crpi voodoo iz mračnije strane bluesa, a zatim se vratila za klavir i izvela “Change Is Gonna Come” Sama Cookea u izvedbi na koju sjećanje i dan kasnije još uvijek ježi. No, čak ni to nije bio vrhunac večeri. Ta čast pripala je dinamički savršeno zakopanoj “Baddest Blues” posvećenoj njezinoj majci, u kojoj se prvi ulet cijelog benda poput malja spustio na Boogaloo u trenutku koji se duboko urezuje u sjećanje.

Beth Hart u Boogaloou (Foto: Ranko Tintor Fiko)

Beth prati tročlani sastav s Bobom Marinellijem na basu, odličnim gitaristom Jonom Nicholsom i bubnjarom Billom Ransomom čiji je solo u središnjem dijelu koncerta očekivano izazvao oduševljenje. Najslabijim segmentom repertoara pokazale su se pop balade kojima je, nakon seta s akustičnim gitarama koji je ionako dovoljno spustio tenzije, završen redovni dio koncerta, ali već je povratak na bis sa “Baby Shot Me Down” i “Jazz Man” s posljednjeg albuma “Fire on the Floor” objavljenog lani vratio stvari na polazišnu točku, a nastup je okončan s još jednom, naslovnom pjesmom te ploče.Kako to često biva, zvuk u dvorani nije odmah iz prve možda legao na ono pravo mjesto, ali i to se dovoljno brzo u zadovoljavajućoj mjeri ispravilo. Dubiozna je odluka organizatora bila da večer otvori gažerski nastup mačke za jednu noć koja voli grebati, Tine Kresnik s bendom, jer nam ljubav prema mršavim obradama Zeppelina i duetima s Akijem Rahimovskim nikad neće biti navika. No nakon ovakvog nastupa Beth Hart neumjesno je zbog ičega previše prigovarati. Hvala Beth i dođi nam opet.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X