Robert Plant kaže da mu ponovno okupljanje Led Zeppelina ne bi ‘zadovoljilo potrebu za stimulacijom’

Pjevač koji danas slavi 74. rođendan u novom intervjuu nije izrazio interes za ideju nastupa s legendarnim matičnim bendom.

Robert Plant (foto: Phil King/Wikipedia)

U novom intervjuu za Los Angeles Times, legendarni pjevač Robert Plant odbacio je ideju ponovnog okupljanja Led Zeppelina, odgovarajući na primjedbu koja je sugerirala da bi ga “mnogi obožavatelji voljeli” ponovno čuti kako pjeva sa slavnim bendom. “Vratiti se da dobijem neku vrstu masivnog pljeska, zapravo ne zadovoljava moju potrebu za stimulacijom”, rekao je Plant.

Ovo je uslijedilo nakon njegovog prošlogodišnjeg komentara koji je sugerirao da bendovi koji predugo ostanu zajedno izgledaju “žalosno oronulo” na pozornici. Ipak, u novom intervjuu bio je malo ljubazniji prema kolegama klasičnog rocka koji su još uvijek na turnejama. “Znam da postoje ljudi iz moje generacije koji ne žele ostati kod kuće pa idu van i igraju se”, primijetio je. “Ako oni uživaju u tome i rade ono što im je potrebno da prođu dani, onda je to zapravo njihova stvar.

Na drugom mjestu u članku za L.A. Times, govorio je o tome kako mu je glas ostario i kako je napustio svoj poznati falset. Unatoč tome što danas pjeva u nižem registru, prisjetio se izvedbe “Immigrant Song” prije tri godine kada se njegov falset iznenada vratio.

“Svirao sam u Reykjavíku, na Islandu, prije otprilike tri godine, neposredno prije COVID-a”, rekao je Plant. “Bila je Ivanjska noć i bio je festival, pozvao sam svoj bend i rekao im da ćemo svirati “Immigrant Song”. Nikad je prije nisu svirali. Samo smo udarili, i – eto ga. Pomislio sam, ‘Oh, nisam mislio da to još uvijek mogu.’”

Robert Plant i Alison Krauss trenutno su na turneji podržavajući svoj novi zajednički album “Raise the Roof”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X