‘Rijetka sprava’ – Mašinko ima novi spot i singl

Mjesec dana prije najavljenog koncerta u Vintage Industrialu, zagrebački punk rock bend Mašinko predstavio je animirani videospot za pjesmu ‘Rijetka sprava’.

Mašinko (Foto: Filip Bušić)

Za režiju, animaciju i dizajn videospota zaslužna je Ira Bulić, akademska umjetnica koja radi pod imenom Nisam Tapir. Iza sebe broji reference za rad na autorskim animiranim filmovima, televizijskim reklamama, filmovima drugih autora, a bavi se i izradom plakata te ilustracijom. Montažu potpisuje Valent Balun.

“Rijetka sprava” druga je pjesma s Mašinkovog zadnjeg izdanja koja je dobila svoj videospot. Sa split albuma „Godina majmuna / Majmun godine“ (2016.), snimljenog zajedno s osječkim punkerima Debeli precjednik, ranije je već izašao i videospot za pjesmu “Srkijev san 21”.

Mašinko, kao jedno od relevantnijih imena regionalne nezavisne scene, nastupit će 23. veljače u zagrebačkom Vintage Industrialu. Početkom veljače objavit će maxi singl s dvije nove pjesme koje će svoju live premijeru doživjeti na koncertu. Pjesme će izaći digitalno, ali i fizički na 7” picture discu za kojeg je vizual radio poznati street artist CHEZ 186.

Ulaznice u pretprodaji kupuju se po cijeni od 45 kn, a na dan koncerta 60 kn. Službena prodajna mjesta: Vintage Industrial Bar (Savska 160) i Dirty Old Shop (Tratinska 18).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X