Televizijska serija ‘Roseanne’ otkazana nakon rasističkog ispada Roseanne Barr

Roseanne Barr napala je, u rasističkom tvitu, višu savjetnicu američkog predsjednika Baracka Obame, Valerie Jarrett, napisavši da Jarretova izgleda kao da su ‘muslimansko bratstvo i planet majmuna imali dijete’.

  •  
  •  
Roseanne Barr (izvor: screenshot YouTube)

Ponovno pokrenuta televizijska serija “Roseanne” otkazana je nakon što je glavna zvijezda serije proživjela rasistički klimaks.  Tvit koji je objavila Barr je vrlo brzo i izbrisala no bilo je kasno. Odmah nakon, putem društvenih mreža, uputila je ispriku: “Ispričavam se Valerie Jarrett i svim Amerikancima”, napisala je, “Doista mi je žao zbog loših šala o njezinoj politici i njenom izgledu. Trebala sam znati bolje. Oprostite mi – moje su šale došle kao znak lošeg ukusa”. Nakon tog komentara Barr je napisala i da planira ostaviti Twitter.

Nedugo nakon incidenta televizijska kuća ABC najavila je otkazivanje serije čiju je debitantsku epizodu, nakon reinstaliranja na male ekrane, gledalo čak 70 milijuna Amerikanaca. U priopćenju, predsjednik ABC Entertainmenta Channing Dungey izjavio je: “Roseannina izjava na Twitteru je odvratna, nepristojna i nedosljedna s našim vrijednostima, te smo odlučili otkazati seriju “Roseanne”.

Nakon objave da je serija otkazana, talent agencija ICM Partners također je priopćila kako će prekinuti veze s Barrovom. “Svi smo mi uznemireni sramotnim i neprihvatljivim tvitom Roseanne Barr. Ono što je napisala proturječno je našim temeljnim vrijednostima, kako pojedincima tako i samoj agenciji “, pisalo je. “Posljedično tome, obavijestili smo ju da ju više nećemo predstavljati. Odluka je na snagu stupila odmah, Roseanne Barr više nije klijentica.”

Televizijska serija Roseanne obnovljena je ovog ožujka, nakon 21 godine. Deseta sezona serije sastojala se od devet epizoda i s emitiranjem je završila prošlog tjedna (22. svibnja) Prije jučerašnjeg otkazivanja (29. svibnja), očekivalo se da će se, nakon uspjeha koji je serija polučila, vrlo brzo obnoviti i za jedanestu sezonu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X