Bohren & Der Club of Gore u Vintage Industrialu

Bohren & Der Club of Gore

Devet godina nakon posljednjeg koncerta u Zagrebu, Bohren & Der Club of Gore 23. svibnja 2023., u organizaciji Dirty Old Bookinga, se vraćaju u Zagreb, u Vintage Industrial Bar u sklopu turneje kojom promoviraju još uvijek aktualni studijski album “Patchouli Blue” iz 2020. Uvijek rado viđeni, i već dobro poznati domaćoj publici, Bohren & Der Club of Gore njemački su dark ambient jazz i doom jazz sastav koji iza sebe imaju 8 studijskih albuma. Prvi album “Gore Motel” objavili su, sad već davne, 1994. godine i od tada počinje njihovo alkemijsko povezivanje jazza, ambijentalne glazbe i doom metala. Njihovi veliki fanovi su Stephen O’Malley (SunnO) i Mike Patton, koji ih preko svojeg Ipecac Recordingsa izdaje za tržište SAD-a i pojavljuje se na njihovom albumu “Beileid” iz 2011. godine.

Pet godina nakon posljednjeg albuma “Piano Nights” i više od jedanaest godina nakon albuma “Dolores” Bohren & Der Club of Gore objavili su 2020. godine svoj osmi studijski album “Patchouli Blue” koji sadrži netipično velik broj pjesama za bend. Trajanje albuma, koje je nešto više od sat vremena, implicira da u vrlo kratkom vremenu slušatelj utone u jedinstvenu Bohrenovu simulaciju u kojoj usporeno i spokojno uživa u melodijama. Ovisno o temperamentu osobe, mogu biti potrebne dvije, ponekad i četiri note, ili čak dvije minute, da se spozna činjenica da je slušatelj sada na Bohrenovom terenu i mora pratiti njihova pravila! Korištenje orgulja nikog ne ostavlja ravnodušnim i baca na koljena, a saksofon svu napetost usmjerava na krajolik koji mašta stvara. Ako pitate bend “Patchouli Blue” album savršeni je omjer svega što ih opisuje i zbog čega ih fanovi vole; istovremeno čudan i taman, spor, ali lagan, uzvišen, ali tih.

Jedanaest zvučnih skulptura, koje su Bohreni napornim i discipliniranim radom oslobodili svake suvišnosti, nudi slušatelju kartu za drugu dimenziju, u koju jednom kad kroči uvijek se vraća.

Ulaznice za koncert moći će se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, te na njihovom webu, u prodaju dolaze 9. prosinca, (pre-order je moguće napraviti već od ponedjeljaka, 5. prosinca) po cijeni od 150 kuna (19,91 €) i ta cijena vrijedi sve do 31. prosinca. Od 1. siječnja 2023. cijena će im biti 23 eura (173,29 kn), a na dan koncerta, ako ih ostane, cijena će im biti 26 eura (195,90 kn). Kako je posljednji koncert 2014. godine u dvorani Jedinstvo bio rasprodan svakako požurite po ulaznice.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X