Ivanka Mazurkijević: Neizvjesnost je poput mogućnosti

Grupa Stampedo uskoro će uživo predstaviti soutrack album ‘Sonja i bik’ u Vintage Industrial Baru, točnije 13. rujna, sasvim dovoljan razlog za porazgovarati s najisturenijom članicom Ivankom Mazurkijević, koja je ujedno uvijek zanimljiva i elokventna sugovornica. Čak i kad intervju teče kroz internetske žice koje život znače.

Stampedo (Izvor: Facebook/Stampedo)

Stampedo novi album, ti i Mrle glazba za “Kauboje”. Gdje ćeš više aktualnosti i povoda. Pa ako možeš par proširenih o paralelnim kolosijecima i radu glazbe koju proizvodiš uz Stampedo, s Mrletom i onu koju proizvodi dijete pored tebe?

Ivanka Mazurkijević: I always wanted to be …. :). Meni se glazba dogodila i moram priznati da sam više naginjala glupostima nego napornim probama, snimanjima, a pogotovo naknadnom promoviranju istog. Vremenom glazba me počela proganjati i na sve načine objašnjavati da je to moj put. Stampedo je simpatično dizalo koje se svako malo pokvari no napravljeno je od profesionalnih (s vremenom se i to dogodilo), kreativnih dijelova koje teško može zamijeniti neko novo moderno dizalo. Naše probe i koncerti uvijek su zanimljivi, što zbog Javorove neobične ostavštine, što zbog našeg rada po raznim kazalištima i slično. Stanko, Braco, Šuljo… su tu već desetljeća. Što se tiče suradnje sa Mrletom i Evom … Uče me profesionalnom i discipliniranom pristupu na svim poljima. O uspješnosti ne nagađam.

Dosta si za života radila s djecom. Koliko je to moglo biti priprema-pozor za majčinstvo?

Ivanka Mazurkijević: Pa nema puno veze. Ja sam se igrala i pjevala s djecom i to su bile slatke slobodne aktivnosti. Nisam ih natjerivala s četkicom za zube po tavanu.

Kako je tekao proces i suradnja s životnim sudrugom na realizaciji soundtracka? Mislim na konkretno skladanje i ostale načine dovikivanja muzama “e ‘ajde sad izađite lijepo jer nam na tu i tu scenu paše ta i ta glazba”. To Vam ni jednom ni drugom nije bila ni prva suradnja, ni takvo iskustvo, zar ne?

Ivanka Mazurkijević: Oboje smo dosta radili za kazalište, a meni je to bio drugi i sad treći film s Mrletom. Odličan je, radi puno, muzika mu teče bez zastoja i voli raditi gluposti. Kao što rekoh, odlično. Meni glazba dolazi na priču i na sliku, kako kad. Do sad nisam imala teških trenutaka. Obožavam kad se glazba spoji s nekim mudrim kadrom ili scenskim trenutkom. Oblije me sretni osip i tisuće trnčića. Zajednički rad je, zasad, med i mlijeko.

Soundtrack album 'Sonja i bik'

Je li komponirana glazba za “Kauboje” samo Vaš autorski rad ili je bilo još suradnika s kojima ste radili?

Ivanka Mazurkijević: Uz desetak autorskih stvari (Mrletovih i mojih) ima i par kupljenih songova, te dvije obrade. Pomoglo nam je puno ljudi, pobrojat ću ih po imenima; Matej, Vava, Ivana, Matija, Rakan, Boris iz Quasarra, Iztok …

Tvoja javna persona između pjevačice i TV voditeljice. Jesi li ikad imala želju ostvarivati se na još nekom kreativnom planu i jesi li mimo onih uloga u par ovdašnjih serija?

Ivanka Mazurkijević: Glumila sam u nekim dječjim predstavama. Nisam baš po serijama. Još bih htjela raditi u knjižnici te svirati, pjevati na prekooceanskom kruzeru. Od želja tu je raditi glazbu s Quentinom Tarantinom i Davidom Lynchom. I ponovo raditi sa svim redateljima s kojima sam radila! Pogotovo sa filmskom ekipom “Kauboja”. I izumiti stroj koji putuje kroz vrijeme te tulumariti po New Orleansu u prošlom stoljeću. Te, i … Velika je sreća raditi i živjeti ono što voliš. To bi i dalje htjela s tim da bi lova trebala biti sve veća i veća …. Slava me ne zanima, niti mišljenja samoprozvanih mudraca.

Stampedo iz ranih dana (Izvor: Facebook/Stampedo)

Osim sad s Mrletom, u ranijem periodu života podijelila si isto privatno-poslovnu suradnju s Miletom Kekinom s kojim si snimila zgodan duet “Maslina” i “Dolje je bolje”. Je li bilo još nekih suradnji kojih se osobito s osmijehom sjećaš?

Ivanka Mazurkijević: Naravno, ali ih neću natipkati. Ostati će lijepe uspomene. Ako se u toku nekog projekta netko ne zbliži unutar ekipe, ma koliko dug rok trajanja, projekt nije vrijedan spomena. Kvaka je sve to zadržati unutar projekta, predstave, filma i ne lajati okolo. A u tih petnaestak godina sam surađivala sa jako puno ljudi i sve mi je bilo gala. Zbilja znam, možda dvije priče, koje mi nisu valjale. Ostalo sve divota. Mile mi je prijatelj i bilo mi je super da smo skupa nešto uradili. Te dvije pjesme su uvijek kaos na koncertima Stampeda. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X